Bosklassen

Sedert het schooljaar 1988-1989 gaan de leerlingen van het zesde leerjaar in september voor een hele week op openluchtklas naar Durbuy. Dit waardevol initiatief kreeg de goedkeuring van het oudercomité en werd vanaf het begin erg gesmaakt door leerlingen en ouders.

Dank zij een grondige voorbereiding kunnen wij de kinderen een erg boeiend programma aanbieden dat vooral de aardrijkskundige, geschiedkundige en natuurkundige verkenning van de prachtige omgeving omvat.
Geografisch is Durbuy gelegen op de grens van de Famenne en de Ardennen in het noorden van de provincie Luxemburg. "Het kleinste stadje van de wereld" dankt zijn toeristische aantrekkingskracht door het feit dat het in de middeleeuwen verscholen zat binnen een meander van de Ourthe. Onder andere om strategische redenen werd in de 17de eeuw de ourthearm die de stad insloot, dichtgegooid. Ook geschiedkundig is Durbuy, dat in 1331 stadsrechten verwierf, een boeiend geheel. Het begrip "feodaliteit" krijgt hier voor vele zesdeklassers voor het eerst echt vulling. Naast een bezoek aan de burchtruïnes van Logne (provincie Luik) worden ook de dolmens en menhirs van Wéris bezocht en grondig bestudeerd. Daarnaast wordt het verblijf in het home "La petite merveille" met enkele buitengewone sportactiviteiten verrijkt. Vooral het kajakken, de avonturentocht en de speleologie, roepen de aangenaamste herinneringen op bij de jongens en meisjes die het reeds mochten meemaken.

In de kijker