Studie

Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar studie volgen van 16.15 uur tot 17 uur. De leerlingen maken huistaken en studeren lessen onder toezicht van een leerkracht. Op die manier leren zij zelfstandig werken en plannen. Inschrijvingen gebeuren per trimester. Wie uitzonderlijk niet in de studie blijft, meldt dit aan de klastitularis met een briefje van de ouders of via de agenda.

De kinderen van het derde en vierde leerjaar kunnen de ’kleine studie’ volgen. De kinderen kunnen daar een huistaak maken in afwachting tot ze opgehaald worden door ouders/grootouders… De ’kleine studie’ duurt van 16.15 uur tot maximaal 17.00 uur. Kinderen die dan nog langer op school dienen te blijven en/of naar de muziekschool gaan, dienen zich aan te melden in de opvang voor de kinderen van het lagere. Kinderen kunnen niet zonder toezicht op de speelplaatsen vertoeven in afwachting van een volgende activiteit.